Biologische wijngaard De Steenen Beer is gevestigd in Hulten, Noord-Brabant.

Nieuws

Nationale wijnkeuring 2007 : Steenen Beer in de prijzen!

Sinds 1998, toen de 2e nederlandse wijnkeuring georganiseerd werd, heeft de Steenen Beer jaarlijks wijn ingezonden voor de nationale keuring. Tot dit jaar was dit uitsluitend rode wijn, ook omdat 90% van onze aanplant rood is en witte wijn bij de Steenen Beer altijd een beetje als bijzaak beschouwd werd ( bijv. witte wijn van Boskoops Glorie) . Dit jaar wilden we wel eens weten waar we stonden, en met sukses! Inzending van onze "Mengeling wit 2006" resulteerde in een WIN-keurzegel. Hier vindt u de complete uitslag 2007.

Lees verder

Mediaaandacht voor "De Steenen Beer"

Na een toevallige ontmoeting op maandagmiddag 9 juli tussen Mathieu Kothuis van BN De Stem en Ad Leenaars was het dinsdag tegen de middag al een drukte van belang op De Steenen Beer. Mathieu verscheen met zijn fotograaf Johan Wouters voor een interview in De Stem, en even later was daar Saskia Krusemeijer met camera/geluidsman voor een interview in het Brabants Dagblad en een filmpje op BDTV.

Het was prachtig weer en eenieder genoot van de relaxte sfeer met een goed glas witte wijn. Hopelijk is de reportage voor een aantal mensen de aanleiding de knoop eens door te hakken en ook een wijngaard(je) te beginnen!

Woensdag 11 juli was de publicatie in het Brabants Dagblad en BN De Stem publiceerde vrijdag 13 juli bijgaand verhaal op 3 pagina's.

Lees verder

Fotoreportage

Nationale wijnkeuring 2006

Foto's wijnproeverij

Tijdens de Nationale Wijnkeuring 2006 waren twee wijnen van de Steenen Beer goed voor respectievelijk 70 en 75 punten, beiden goed voor een WIN Keurzegel. Ton Kolsteeg, voorzitter van de keuringscommissie van de Nationale Wijnkeuring, constateerde in zijn speech dat de kwaliteit van de Nederlandse wijnen duidelijk een stijgende lijn vertoont.

Lees verder

Wijngaard De Steenen Beer wint prijzen.

Tijdens de nationale wedstrijd 2004 voor de beste wijnen georganiseerd door het Nederlands Wijngaardeniersgilde heeft "De Steenen Beer" met maar liefst twee wijnen eremetaal gehaald. De uitslag werd bekend gemaakt op 26 maart 2005 in het wijnmuseum in Arnhem. Hier treft u de complete uitslag aan.

Foto prijsuitreiking 26 maart 2005
Foto prijsuitreiking 26 maart 2005

De winnende wijnen

De twee winnende wijnen van De Steenen Beer (beiden brons) zijn de Rondo 2003, een cépagewijn, en een mengeling van Dornfelder, Regent en Rondo. Doorgaan op de ingeslagen weg lijkt het motto voor de toekomst!

Oorkonde brons Oorkonde brons

Voor meer informatie neem contact op met Ad Leenaars.

Terug naar de hoofdpagina